Včera jsem zde publikoval návod jak jednoduše archivovat své tweety pomocí služby ifttt.com a dnes bude opět řeč o využití této skvělé propojovací služby, tentokrát na využití s Facebookem.
Propojení sociálních služeb a ifttt mi poskytlo ten správný nástroj, který jednou nastavím a nemusím se o něj dále starat. Rozhodl jsem se archivovat své příspěvky na sociálních sítích pro pozdější možné jednoduché dohledání co jsem kdy a kde napsal a hledal nástroj jak to udělat co nejjednodušší formou, ideálně bez mého aktivního přičinění.
Své statusy z Facebooku archivuji v Evernote (Evernote má opravdu skvělé vyhledávání v poznámkách) ve zvláštním notebooku pojmenovaném Diary (kde mimo jiné uchovávám i své tweety a tweety označené jako Favorites pro možné pozdější použití a je to v podstatě takový můj “online diář”).
Tak jdeme na jednoduché nastavení (vyberte službu Facebook –> Evernote) a postupujte podle obrázku.
Samozřejmě si můžete zvolit co bude uvedeno v poznámce uložené na Evernote a jakými štítky bude označena.
A teď už bude služba pracovat za vás...
A vzhledem k tomu, že propojování všemožných služeb a jejich archivace v podstatě na jedno klepnutí mě opravdu baví, příště popíšu postup, jak archivuji svá navštívená místa a jak je možno s nimi dále pracovat bez velkého úsilí :)