02-05-2024 | 13:25
Opět si dneska vychutnám jízdu s nárazama větru, to se těším :)
Ono na poměrně lehounkém skútru, když to pěkně nečekaně foukne třeba v 70 km/h mezi polema z boku, rychlostí 60 km/h, to je docela legrace... :)
02-05-2024 | 11:01
Zase přemýšlím nad motorkou?
Už jsem zase v tom klasickém "motokolotoči" - skútr na ježdění po městě (a na příměstské cestování) je nedocenitelná záležitost, ale zase jsem se podíval na pár videí a dostavilo se takové to klasické svrbění rukou a myšlenky na návrat zase do starších voda - na motorku.
Teda, ne že by mi skútr přestal stačit, to ani snad ne, naopak se upřímně divím, jak mě to na tom pořád baví (po přestupu z motorky) a hlavně ve městě, ale přeci jen, líbilo by se mi ještě do garáže pořídit nějakou tu motorku :)
Kdo někdy jezdil, asi ví přesně o čem to je a co se snažím popsat :)
Ale nevím no, nutně to nepotřebuji, jen to prostě chci no :) - a v tom je zakopanej pes - chtíč a nutnost jsou rozdílné pojmy a zatím se teda držím a nekupuju.
Otázkou je, jak to dlouho bude trvat :)
Zálusk bych měl na nějaké cestovní endurko, ale... Zvykl jsem si přeci jen na pohodlnost s balením na skútr, takže možná by se mi líbila třeba i jen Forza 350? Tam je totiž, podle mých měřítek samozřejmě, poměr cena x výkon dost dobrej.
No, sám jsem zvědavej jak tohle dopadne :D
Ale u toho ještě přemýšlím i nad Cargo Bikem (pozn.: nákladním kolem), takže asi tak no :)
Někdy je "cesta bez auta" prostě dost složitá :)
Ale o tom zase až někdy jindy...
25-04-2024 | 13:15
Za poslední dobu jsem (bohužel) musel několikrát navštívit vícero ordinací lékařů a musím bohužel konstatovat, že chování z ordinací směrem k pacientům se, asi za poslední dobu, dle mého vnímání, o dost zhoršilo, než si to pamatuju z let dřívějších.
Podotýkám, že já osobně se snažím být příjemný co to jde (až mě to někdy sere), stručný a relativně pokorný - to jen aby bylo jasno, že nejsem ten typ, co tam "nastoupí, že je přišel vlastně zachránit" :)
Ale třeba je to standard a já to mám zkreslený tím, že po doktorech jsem několik let prakticky nechodil.
I to je dost možný....
Ale chvílema jsem nebyl daleko od toho, abych použil (ač jsem celkem pacifista) minimálně slabý násilí - to by možná jako úvod do reality dotyčným pomohlo.
A nebo taky ne...
25-04-2024 | 06:30
Dnes ráno jsem se zase musel divit - opět stejný scénář jako před pár lety...
Fakt je nutno v tomhle počasí a zvlášť za předpovědi, že bude přes den pršet, kropit silnice a chodníky?
Hlavně se pak zase může psát, že se má šetřit vodou (o čemž jsem samozřejmě osobně přesvědčený a souhlasím s tím)...
Tenkrát to bylo takhle (odkaz) a pak znovu (odkaz).
04-03-2024 | 13:40
Poslední měsíc opět hezky trpím se zubama.
Kde by mě napadlo, že se dožiju doby, kdy budu hledat zubaře (můj skončil bez náhrady)...
Doby, kdy zjistím, že zubař co pracuje na pojišťovnu je prakticky zvláštní úkaz...
Doby, kdy vůbec dobrovolně budu vyhledávat zubaře a budu prakticky smířený s tím, že za něj budu platit nemalé částky...
Doby, kdy jsem ochoten zaplatit poměrně nemalou částku, ale zubař mi bude odmítat vytrhat moje zuby za moje peníze a donekonečna bude opakovat jen jedinou variantu - zachraňovat zuby s nejistým výsledkem za šílený peníze.
Jo, časy se asi opravdu změnily a já zůstal nejspíše zaseknutý někde hodně hluboko v minulosti...
Pozn.: Jen aby bylo jasno - zuby si samozřejmě čistím pravidelně 2-3x za den, k zubaři jsem chodil pravidelně co půl roku minimálně. Jen přístup starší generace zubařů oproti těm mladým je asi někde jinde a to nejen co se využívání moderní techniky týče. Ale to je zase trochu jiná písnička...
22-02-2024 | 11:30
Dneškem se snad konečně vracím k pravidelným zápiskům zde.
Popravdě řečeno, už mi to docela chybělo si poznamenávat, co mě zrovna napadá, nebo co mě upoutalo v poslední době, ale nějak nebyl čas a hlavně asi i chuť se tím zase začít zabývat.
No uvidíme, jak dlouho mi to zase (ne)vydrží :)